Et stort skridt for lagring af trykluftenergi: går officielt ind i en ny æra med 300 MW enkelt enhed

Et stort skridt for lagring af trykluftenergi: går officielt ind i en ny æra med 300 MW enkelt enhed

MCS工厂黄机(英文版)_01 (5)

Trykluftenergilagring, en langvarig, effektiv, iboende sikker fysisk energilagringsteknologi, der kan sammenlignes med pumpet vandkraftlagring, er officielt trådt ind i en ny æra med 300 MW enkelt enhed.Dette er et stort skridt fremad for lagring af trykluftenergi.trin.

 

I en by på amtsniveau kaldet Yingcheng i Hubei-provinsen accelererer verdens første 300MW ikke-supplerende demonstrationsprojekt for energilagring af forbrænding komprimeret luft byggeriet her.Her etableres tidligt næste år et stort kommercielt energilager for trykluft.milepæl i kulturudviklingen.

300MW klasse enkelt enhed spring fremad
Fra 1,5MW er 10MW og 60MW i kommerciel drift, og 100MW og 300MW er ved at blive sat i drift.Tempoet i storstilet kommercialisering af kraftværker til lagring af trykluftenergi bliver hurtigere og hurtigere.

 

Fra maj til september 2022 er 60MW og 100MW kraftværker til lagring af trykluftenergi blevet tilsluttet nettet.Næste stop for kraftværker med større kapacitet og større skala vil være Yingcheng.Yingcheng-projektet bliver det første 300MW energilagringsprojekt for komprimeret luft, der er forbundet til nettet og sat i drift i Kina.Teknologi til lagring af komprimeret luftenergi har indvarslet en udvikling af et spring..

 

Yingcheng-projektets vigtigste implementeringsenhed er China Energy Construction Digital Technology Group Co., Ltd. (benævnt China Energy Construction Digital Technology Group Co., Ltd.).China Energy Construction Digital Technology er en førende statsejet virksomhed inden for lagring af trykluftenergi i mit land.

 

Det tidligste R&D-team fra China Energy Engineering Group sigter mod systemenkelhed, høj effektivitet, god økonomi og storstilet ingeniørarbejde.Baseret på fuld forskning og demonstration af hele trykluftenergilagringssystemet og dybtgående forskning i store husholdningsudstyrsfremstillingsvirksomheder, tog det føringen med at fokusere på forskning og udvikling af et 300MW stor kapacitet trykluftenergilagringssystem.

 

På det tidspunkt var det største komprimerede luftenergilagringsprojekt bygget i Kina kun 10MW, og der var kun et 60MW og et 100MW projekt under demonstrationskonstruktion.China Energy Construction stolede på mange års teknisk ophobning i elindustrien for at udføre overordnet forskning og vurdering af det nye elsystem.Direkte lancering af 300MW-klassen må jeg sige, at dette er et meget fremadskuende træk.

4

 

Men det er ikke en urealistisk idé.

 

Fakta har bevist, at China Energy Engineering Group Co., Ltd. er i gang med at udvikle langsigtet fysisk energilagringsteknologi med stor kapacitet, hovedsageligt baseret på 300 MW trykluftenergilagring, hvilket er i overensstemmelse med Kinas energitransformationskrav og industriudviklingsregler: først , det letter netafsendelse med hensyn til skala;for det andet kan det forbedre systemets effektivitet væsentligt og reducere enhedskapacitetsomkostningerne;for det tredje er det befordrende for en omfattende lokalisering og fremskyndelse af industrialiseringsprocessen;For det fjerde er det befordrende for en konstant opgradering af storskala energilagringskraftværker.Samtidig kan det drive transformationen og opgraderingen af ​​mit lands energi- og kraftudstyrsfremstillingsindustri, hvilket giver den ny vitalitet.

 

Den 26. januar 2022 blev Energy Construction Digital officielt etableret, og påtog sig det vigtige ansvar for den industrielle udvikling af trykluftenergilagring i Kina.Samme år blev verdens første enhed (sæt) Hubei Yingcheng-projektet det første 300MW energibyggeri Digital. Opførelsen af ​​det kommercielle demonstrationsprojekt på første niveau er officielt startet.

 

Siden byggestarten den 26. juli 2022 har dette benchmark-projekt stort set afsluttet det civile anlægsarbejde og er begyndt at gå ind i en ny fase af udstyrsinstallation.Beslægtet kerneudstyr såsom kompressorer, generatorer, ekspandere, varmelagring og udvekslingssfæriske tanke osv. er gradvist blevet rullet af produktionslinjen og installeret på stedet.Det forventes at opnå fuld effekt og fuldtidsproduktionsmål inden udgangen af ​​juni næste år.

 

Yingcheng-projektet har en enkelt enhedseffekt på 300 MW og en energilagringsskala på 1.500 MWh.Det er det største projekt under opførelse i øjeblikket.Den centrale tekniske indikator energikonverteringseffektivitet kan nå op på omkring 70%.De statiske investeringsenhedsomkostninger for projektet vil blive reduceret til omkring 6.000 yuan/kW.Det forventes afsluttet efter færdiggørelsen.Den årlige elproduktionskapacitet kan nå op på 500 millioner kilowatttimer.

 

D37A0026

 

2

Et stort gennembrud inden for kerneudstyr

 

Vanskeligheder og strabadser har bragt dig succes.Det store spring fra de eksisterende 100MW til 300MW er en simpel ændring i et tal, men der ligger mange ting bag.Ånden i at turde udfordre verdens problemer, konstant erobre banebrydende teknologier og modigt skalere videnskabelige og teknologiske toppe er en stærk drivkraft, der understøtter industriens springende udvikling.

 

Trykluftenergilagring er en langsigtet fysisk energilagringsteknologi.Systemet involverer mange nøgleudstyr.Det første store problem, som en enkelt maskine med stor kapacitet står over for, er de tekniske vanskeligheder med at fremstille nøgleudstyr.

 

For at løse disse problemer har Energy Construction Digital indtaget en fuldstændig åben samarbejdsholdning for at fremme etableringen af ​​en åben, win-win, delt og grøn samarbejdsinnovationsplatform.Med udgangspunkt i den nye innovationsalliance for energilagringsindustrien ledet af China Energy Construction, er den gået sammen med Shen Gu, Shaanxi Gu, Harbin Electric, Dongfang Electric, Shanghai Electric og andre førende virksomheder i branchen og China Energy Equipment, et datterselskab af Kina Energy Construction, er i fællesskab forpligtet til forsknings- og udviklingsgennembrud af kerneudstyr, fremme af den integrerede udvikling af energi- og kraftudstyrsindustriens kæde, digital og intelligent udvikling og højteknologisk kvalitetsudvikling.

3

Den 23. august rullede en serie af 300 MW trykluftmotorer med stor kapacitet af produktionslinjen på Shanghai Electric Machinery Factory.De vigtigste tekniske indikatorer for dette udstyr har nået det internationale avancerede niveau for lignende produkter.Motoreffektområdet dækker 20~150MW, og spændingsniveauet er 10~15,75kV.Det kan opfylde forskellige anvendelsesscenarier for trykluftenergilagringsenheder er af stor betydning for at fremme udviklingen af ​​den nationale energilagringsindustri for trykluft.

Udtalelse: Denne artikel er gengivet fra internettet.Indholdet af artiklen er kun til lærings- og kommunikationsformål.Air Compressor Network forbliver neutralt med hensyn til udtalelserne i artiklen.Ophavsretten til artiklen tilhører den originale forfatter og platformen.Hvis der er nogen overtrædelse, bedes du kontakte os for at slette den.

Fantastisk!Del til:

Rådfør dig med din kompressorløsning

Med vores professionelle produkter, energieffektive og pålidelige trykluftløsninger, perfekt distributionsnetværk og langsigtet værdiskabende service, har vi vundet tillid og tilfredshed fra kunder over hele verden.

Vores casestudier
+8615170269881

Send din anmodning